Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

Glaskralen branden

Kenninsmakingsworkshop
Glaskralen branden


In een 2,5 uur durende workshop maak je kennis met de fascinerende wereld van glas en maak je je eigen glaskralen (ook geschikt voor oa. Trollbead of Pandora style).

De workshop begint met een stukje theorie en veiligheid en ik laat zien hoe je een glaskraal maakt. Daarna ga zelf je aan de slag.

Eerst leer je het maken van de basiskraal en dit breiden we vervolgens uit met enkele eenvoudige technieken zoals:

·        Stippen

·         Het maken van een stringer (een glasdraad)

·         Het werken met frit (glassplinters)

·         Luchtbel

·         Bloem
                   

De branders waarmee we werken zijn SBB hothead propaanbrander en een Bobcat zuurstof/propaan-brander. Voor het beschermen van de ogen maak je tijdens het glas branden gebruik van een didymiumbril. Indien nodig is er een voorzet leesbril van +2 aanwezig. 


Om de veiligheid te kunnen bewaken is het maximum aantal deelnemers 4 personen en de minimum leeftijd 16 jaar. De deelname is op eigen risico.
Belangrijk kledingadvies : draag tijdens de workshop geen synthetische kleding en geen wijde mouwen. Kies voor oude/niet “brandbare” aansluitende kleding(geen korte broek en korte mouwen). Als je lang haar hebt, draag het opgestoken of in een staart.


De gemaakte glaskralen kun je na afloop niet gelijk meenemen. Deze moeten na afloop nog afkoelen in een speciale oven (om de spanning uit het glas te halen) en worden nagezonden per post.


De kosten voor deze workshop zijn inclusief gebruik van materialen, glas en het verzenden van de glaskralen per post, koffie/thee en iets erbij.

Voor 2 personen of meer (maximaal 4 personen)         € 37,50 p.p.
voor 1 persoon (privéles)                                           € 45,00


De workshop wordt gegeven in Grou in een workshopruimte aan huis.
Lijkt het je leuk om je eigen unieke glaskralen te branden neem dan contact met mij op.